Biografie: Autodidact op de (elektrische) gitaar

old guitar Peter is in 1962 geboren in Den Haag. Op zijn twintigste verhuisde hij naar Arnhem. Als autodidact ligt zijn oorsprong in de 'popmuziek'(singer-songwriter traditie),het op gehoor naspelen van gitaarmuziek en maken van eigen composities. Hij is om die reden vrij laat aan het Conservatorium begonnen.

 

klassieke scholing aan het conservatorium

Zijn klassieke scholing begon in 1989 aan het conservatorium van Hilversum. In 1995 studeerde hij af als docerend musicus. Tijdens zijn studie is hij gestart met lesgeven en sindsdien heeft hij zijn lespraktijk in Arnhem steeds verder uitgebreid. Inmiddels heeft hij zijn passie voor de gitaar(muziek) en zijn kennis en ervaring op vele beginners en gevorderden overgebracht. De passie en voorliefde voor de akoestische gitaar is altijd gebleven.

 

Gitaarlespraktijk en eigen composities

Omdat hij ook staalsnarige gitaren speelde heeft hij dit na zijn studie weer op gepakt. Veel van zijn composities zijn dan ook voor 6- en 12-snarige gitaar geschreven. Vooral de laatste jaren is het gebruik van 'open stemmingen' een geliefd middel geworden om die composities te laten ontstaan. Naast de composities voor leerlingen die bij uitgeverij 'van Teeseling' onder de naam "Little Tales' uit zijn gegeven is hij ook andere werken blijven maken.

 

Optreden en genieten van gitaarmuziek

Op dit moment wordt er gewerkt een cd uit te brengen met uitsluitend eigen composities. Net als voorheen zal hij hiermee dan weer het podium opgaan om iedereen van deze gitaarmuziek te laten genieten. Enkele voorbeelden kun je op de site beluisteren.